Deel dit artikel ‹ Terug

Witte rook bij Prinsencommissie SCM 't Gèrmelaand

Geplaatst op: vrijdag 19 september 2014


Deze week was er witte rook te zien vanuit de Prinsen Keuze Commissie (PKZ) van SCM ?t Gèrmelaand. Dat wil zeggen dat er een definitief JA is gegeven door het nieuwe prinsenpaar van ?t Gèrmelaand voor het carnavalsseizoen 2014 ? 2015. Zeer opmerkelijk, want volgens traditie  wordt pas tijdens of vlak na de Millse kermis een paar gevraagd als prinsenpaar. De PKZ heeft daar dit jaar niet opgewacht en is dus eerder  aan de slag gegaan. Op zaterdag 15 november zal dit 57e prinsenpaar tijdens de Blèravond in Cultureel Centrum Myllesweerd officieel  verschijnen.

Eerder dit jaar kon iedereen namen inleveren met daarop het gewenste prinsenpaar. Al deze namen zijn door de PKZ verzameld en met een  geheime commissie besproken. De PKZ bestaat uit Anke en Jeroen vd Heuvel, Judith van Mil en Emil Minten. Aan deze commissie is  uiteindelijk de eer een paar te vragen, met hen alles voor te bereiden en ze klaar te stomen voor de verschijning op zaterdag 15 november. 

Traditioneel wordt pas enkele weken voor de verschijning het vorige prinsenpaar, in dit geval Mariëlle en Leon Claessens, geïnformeerd over  de identiteit van hun opvolgers. Of ook van deze traditie is afgestapt door de PKZ is niet bekend. Mogelijk kunnen de prinsenspeurders van ?t  Gèrmelaand hier binnenkort meer duidelijkheid over geven.

Beschikt u over tips en of suggesties? Mail dan naar speurders@germelaand.nl. Het nieuwe prinsenpaar en de PKZ zijn te bereiken via prinsenpaar@germelaand.nl.